دانشمندان دو سیاره فراخورشیدی کشف کردند که شبیه هیچ یک از سیارات منظومه شمسی ما نیستند!
متن خبر:
گروهی از ستاره شناسان شواهدی را کشف کرده اند که نشان می دهد دو سیاره فراخورشیدی که به دور یک ستاره کوتوله قرمز می چرخند «جهان های آبی» هستند، سیاراتی که آب بخش بزرگی از حجم آن ها را تشکیل می دهد. این جهانها که در یک منظومه سیارهای در فاصله ۲۱۸ سال نوری از ما در صورت فلکی لیرا قرار دارند، شبیه هیچ کدام از سیارات منظومه شمسی ما نیستند.
این تیم دریافتند که سیارات فراخورشیدی Kepler-138c و Kepler-138d که تقریباً یک و نیم برابر زمین هستند – می توانند عمدتاً از آب تشکیل شده باشند. این سیارات به همراه یک سیاره نزدیک به ستاره، کپلر-138b، قبلا توسط تلسکوپ فضایی کپلر ناسا کشف شده بودند.( منظومه سیاره ای معروف به کپلر-138)
در این تحقیق وجود آب به طور مستقیم شناسایی نشده است. با این حال، با مقایسه اندازه و جرم سیارات با مدلها، این نتیجه حاصل شده است که بخش قابلتوجهی از حجم سیارات – تا نیمی از آن – باید از موادی ساخته شده باشد که سبکتر از سنگ، اما سنگینتر از هیدروژن یا هلیوم باشند. آب محتمل ترین کاندیدی است که با این مشخصات مطابقت دارد.
برای درک بهتر می توانید نسخه های بزرگتر قمرهای اروپا یا Enceladus را تصور کنید، قمرهای غنی از آب که به دور مشتری و زحل می چرخند، اما به ستاره خود بسیار نزدیکتر شده اند.” به جای یک سطح یخی، Kepler-138 c و d دارای پوشش های بزرگ بخار آب هستند.
به گفته محققان، این سیارات ممکن است مانند اقیانوسهایی که ما روی زمین داریم، مستقیماً در سطح سیاره اقیانوس نداشته باشند. دمای اتمسفر Kepler-138c و Kepler-138d احتمالاً بالاتر از نقطه جوش آب است و ما انتظار داریم یک جو غلیظ و متراکم ساخته شده از بخار در این سیارات وجود داشته باشد.
منبع: برگرفته از سایت scitechdaily.com