کرم چاله، از تئوری تا واقعیت!
متن خبر: در مقالهای جدید در نیچر، تیمی از فیزیکدانان، نتایجی را در مورد یک جفت سیستم کوانتومی ارائه کردند که مشابه یک کرم چاله قابل عبور عمل میکنند.
برای اولین بار، محققان، اطلاعات کوانتومی را در یک سیستم کوانتومی ارسال کردند که میتوان آن را عبور از یک کرم چاله دانست. اگرچه این آزمایش به شکلی که ما میتوانیم اصطلاح «کرمچاله» را از داستانهای علمی تخیلی درک کنیم، اختلالی در فضا و زمان ایجاد نکرد، اما محاسبات آزمایش نشان داد که کیوبیتها از یک سیستم ذرات درهمتنیده به سیستم دیگری از مدل گرانش حرکت میکنند. . این آزمایش که بر روی دستگاه پردازشگر کوانتومی Sycamore در گوگل انجام شد، درها را برای آزمایشهای آینده با رایانههای کوانتومی برای بررسی ایدههایی از نظریه ریسمان و فیزیک گرانشی باز میکند.
کرم چاله پلی بین دو منطقه دورافتاده فضازمان است. در نظریه نسبیت عام کلاسیک، هیچ چیزی اجازه عبور از کرم چاله را ندارد. در سال 2019، دانیل جافریس از دانشگاه هاروارد و همکارانش پیشنهاد کردند که یک کرم چاله زمانی که توسط سیاهچالههای درهم تنیده ایجاد شود، قابل عبور است.
در این آزمایش، محققان با انتقال یک حالت کوانتومی از یک سیستم کوانتومی به سیستم دیگر در پردازنده کوانتومی 53 کیوبیتی Sycamore، سیگنالی را از طریق کرم چاله ارسال کردند.
برای دستیابی به این هدف، این تیم از تکنیکهای یادگیری ماشینی استفاده کردند.
این کار جدید امکان آزمایشهای گرانش کوانتومی را با رایانههای کوانتومی بزرگتر و سیستمهای پیچیدهتر میگشاید.